Finaleplek, progressie en meer; BAL in Kortrijk

Interessante derde dag in Kortrijk

Kortrijk – Een tweede speeldag op het internationale x-Mastoernooi in Kortrijk leverde weer een hoop op. Jongens U17 gaat richting het kampioenschap, andere teams winnen hun wedstrijden en weer anderen doen enorm belangrijke ervaring op.

De zaterdag van het toernooi in Kortrijk begon vroeg voor de jongens U17 (tegen een team uit Denemarken) en jongens U14 (tegen Luxemburgers). Beiden speelden hun eerste vervolgwedstrijden op het toernooi. Beiden wisten hun wedstrijden om te zetten in winst. Voor beide teams werd ook de tweede wedstrijd gewonnen. Voor de oudste jongens betekende dat een finaleplek morgen tegen het nationale team van Israel. U12 wist ook nog een wedstrijd te winnen.

De meiden U19 en U17 hadden minder geluk. Zij verloren hun beide wedstrijden tegen hun tegenstanders. Moet gezegd worden dat BAL op dit toernooi met een hele jonge groep meiden speelt. Hierdoor zijn deze wedstrijden tegen meiden (van soms 5 jaar ouder) enorm leerzaam. Leerzame momenten die later in de Nederlandse competitie van levensbelang kunnen zijn.

Vandaag spelen alle teams hun laatste wedstrijd. Jongens U17 speelt om toernooiwinst tegen Israel, meiden U19 tegen Apeldoorn, U17 ontmoet Katwijk onder 14 tegen Hessen en U12 tegen BBS Oostkamp.

Vorig artikelLezing Lancaster bommenwerper en Tungeler Wallen
Volgend artikelPersoon valt uit hoogspanningsmast in Beringe