Nostalgisch circus in Weert

WEERT – Wie na de kerstdagen de Markt oploopt zal worden verrast door een feestelijke opstelling van kleinschalige circustentjes en prachtig gedecoreerde woonwagens, allen sfeervol aangekleed en voorzien van vele lampjes. In de grote tent zal dagelijks tweemaal een voorstelling worden gespeeld, in de nabij geplaatste kleine tentjes kunnen bezoekers de gehele middag terecht voor korte voorstellingen.
 
Zo kunnen bezoekers getuige zijn van de bloedmooie Ludmilla, die als een waar wereldwonder voor de ogen van aanwezigen transformeert tot een angstaanjagende gorilla. In een ander tentje wordt de voorstelling Bombardo gespeeld, waarbij met gevaar voor eigen leven getracht wordt een van de artiesten als levende kanonskogel af te schieten. Beide voorstellingen worden de gehele middag doorlopend gespeeld, duren ongeveer een kwartier en zijn geschikt voor de hele familie. Daarnaast staan op de Markt enkele nostalgische kramen met circusspelen opgesteld, waarbij voor kinderen leuke prijsjes klaarliggen.

Foto’s: Rob Timmermans

Vorig artikelLichtjes op oorlogsgraven in Nederweert
Volgend artikelEen druk jaar (2019) voor Ralf Jansen & René Puts