Geld voor extra sfeerverlichting in Weerter binnenstad

Weert centrum vorig jaar.

WEERT – De Weerter gemeenteraad heeft besloten om krediet beschikbaar te stellen voor het verlichten van steegjes, sfeerverlichting in de binnenstad, verlichting van het museum en het gebied tussen museum en kerk. Dit zijn werkzaamheden die horen bij het vergroenen en aankleden van de Weerter binnenstad. Er wordt gebruik gemaakt van grondspots, accentverlichting en zogenaamde goboprojectoren die sfeervolle lichtbeelden kunnen projecteren.

In 2017 heeft de provincie Limburg samen met de gemeente Weert een convenant gesloten voor de versterking van het stadshart. De gemeente financiert € 3,5 miljoen. De provincie stelt € 3,075 miljoen beschikbaar. De gemeenteraad besloot vanavond een krediet van € 80.000,- beschikbaar te stellen voor het aanpassen en toevoegen van (energiezuinige) sfeerverlichting.

Locaties
Wethouder Martijn van den Heuvel: “Er worden grondspots geplaatst in een deel van het Paradijsstraatje, de onderdoorgang bij de Van Berlostraat en de Meikoel en het steegje tussen de Maasstraat en Walburgpassage. Daarnaast wordt het museum beter verlicht. Als laatste wordt de openbare ruimte tussen de St. Martinuskerk en het museum voorzien van twee zogenaamde goboprojecten. Daarmee kunnen beelden worden geprojecteerd op het straatbeeld. Denk daarbij aan het projecteren van logo’s, sneeuwkristallen in de winter, bloemen in de zomer of een voetbalveldje”. Ook draagt de gemeente bij aan de kosten voor de sfeerverlichting in de binnenstad tijdens de winterperiode. Om lichtvervuiling te voorkomen wordt de verlichting ’s avonds uitgeschakeld.

Vorig artikelOnderzoek naar tijdelijke verhuizing coffeeshops Roermond
Volgend artikelBijna kwart Midden-Limburgse bedrijven op zoek naar personeel