Laurentius Ziekenhuis in dialoog met publiek

ROERMOND – Afgelopen maandag vond er weer een publieksavond plaats in het Laurentius Ziekenhuis. Een avond waarop iedereen die geïnteresseerd is zich kan laten bijpraten over het reilen en zeilen van het ziekenhuis. En om vragen te stellen aan bijvoorbeeld de Raad van Bestuur. “Voor ons is dit één van de manieren om de dialoog aan te gaan met onze patiënten en bezoekers”, aldus Marja Weijers, bestuursvoorzitter.

Maandag bleek maar weer dat geen onderwerp onbesproken bleef. Weijers trapte zelf af met een presentatie die aanhaakte bij de actualiteiten in ziekenhuisland en vertelde onder andere over de financiële situatie van het ziekenhuis, de afspraken met verzekeraars en waarom het ziekenhuis onlangs besloot om niet meer deel te nemen aan het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis.

‘Weten wat onze patiënten en bezoekers bezighoudt’
Ook werd het publiek meegenomen in de laatste ontwikkelingen op bouwgebied. “We zijn er trots op dat ons ziekenhuis door alle bouw- en renovatiewerkzaamheden steeds mooier wordt, maar we zijn ons er terdege van bewust dat al deze werkzaamheden ook voor overlast kunnen zorgen”, licht Weijers toe.  Onlangs is aan het Cliëntenpanel van het ziekenhuis, een panel bestaande uit ruim 600 patiënten en bezoekers, gevraagd naar hun ervaringen met de verbouwingen. De uitkomst werd tijdens de publieksavond gepresenteerd door de Cliëntenraad. De manager Bouw was aanwezig om meteen in te haken op de aandachtspunten die naar voren kwamen uit de enquête en eventuele vragen uit het publiek te beantwoorden. “Voor ons zijn de publieksavonden en het Cliëntenpanel waardevolle middelen waarmee we de dialoog aan kunnen gaan en te weten kunnen komen wat onze patiënten en bezoekers bezighoudt. Het helpt ons onze dienstverlening te optimaliseren”, concludeert Weijers. “Uit de enquête blijkt dat momenteel de bewegwijzering intern en het parkeerterrein de belangrijkste aandachtspunten zijn. Op beide vlakken zullen binnenkort verbeteringen worden doorgevoerd.”

Positieve gezondheid in gemeente Roermond
Tijdens de publieksavond was er deze keer ook aandacht voor de zorg die buiten de muren van het ziekenhuis plaatsvindt. Marianne Smitsmans, wethouder Zorg en Welzijn voor de gemeente Roermond, vertelde over de rol van de gemeente in het regionale zorglandschap en ze gaf uitleg over hoe de gemeente de principes van ‘positieve gezondheid’ toepast. Maag-Darm-Lever-artsen Tamara Munnecom en Linda Roberts sloten de avond af met een toelichting op het bevolkingsonderzoek darmkanker en gaven uitleg over het verloop van een eventueel vervolgonderzoek in het ziekenhuis.

Vorig artikelMet voetbal op bezoek bij Basketball Academie Limburg
Volgend artikel3FM-dj’s vannacht uitgezwaaid in Weert