Renovatie Jacob van Horne Museum 1,4 miljoen euro duurder

WEERT – De renovatie van het Jacob van Horne Museum in Weert valt 1,4 miljoen euro duurder uit dan begroot was. Of het bij die kostenoverschrijding blijft, is nog niet duidelijk.

Dat meldt De Limburger op basis van de commissievergadering afgelopen woensdag. De politiek reageerde met verbazing op de mededeling. Het oorspronkelijke budget dat de gemeenteraad had vastgesteld uit te trekken was 4,1 miljoen euro, waarvan de provincie 1,1 miljoen euro betaalt.

Hogere kosten
In de plannen was onvoldoende rekening gehouden met werkplekken, de ruimte voor de installatie en trafo’s, de toiletten en de lift voor mindervaliden. Ook bleek tijdens de uitwerking van het schetsontwerp dat er kansen zijn om van een sobere renovatie over te schakelen naar een complete restauratie waardoor in een latere fase kosten voor onderhoud en herstel bespaard kunnen worden.

Subsidie
Het is waarschijnlijk dat de gemeente een provinciale en rijkssubsidie krijgt. Door op een langere termijn af te schrijven, blijven de jaarlijkse aanvullende kosten binnen de perken. Het is de vraag of het bij deze extra kosten blijft. Er komt nog een definitief ontwerp, technisch ontwerp, het bestek en de uitvoering.

Vorig artikelEerste namen festival Mijl op Zeven bekend
Volgend artikelGenomineerden Sportgala Weert in Beweging bekend