Eerste namen festival Mijl op Zeven bekend

OSPELDIJK – Na twee uitverkochte edities, vindt op donderdag 30 mei voor de derde keer het festival Mijl op Zeven plaats. Met zonnige roots, bluegrass, country en americana verandert de picknickweide bij Buitencentrum De Pelen op Hemelvaartsdag voor een dag in het zuiden van de VS. Deze week maakt de organisatie de eerste vier namen bekend.

Tiny Legs Tim
Als ‘fingerpicking’ virtuoos, slide gitarist en ijzersterke tekstschrijver, weet deze Gentse bluesman een geheel eigen ‘blues en roots’ geluid neer te zetten. De naam Tiny Legs Tim is een verwijzing naar zijn dunne beentjes: een gevolg van een operatie en een jarenlange strijd voor z’n leven. Deze Belg heeft gewoon echt de blues.

Jeffrey Halford & the Healers
“Stel je voor dat Tom Petty bij Eagels zingt, terwijl BB King een vuige blues speelt, dan krijg je een voorproefje van de geweldenaar die Jeffrey Halford heet”, schrijft No Depression, een toonaangevend Amerikaans roots magazine. De Californische singer-songwriter speelt energieke, maar bovenal vermakelijke live shows. Hij doet dit met zijn band The Healers, een voortreffelijke rhythm sectie, bestaande uit producer en multi-instrumentalist Adam Rossi en (contra)bassist Bill Macbeath.

Nick Dittmeier and the Sawdusters
Ben je fan van Little Feat of the Band, dan kun je de Americana van Nick Dittmeier & the Sawdusters ook zeker waarderen. Hun laatste album is een gruizige, vrolijke verzameling van nummers. Vol met personages die ontstonden terwijl de bandleden over het dashboard van hun versleten Ford bus staarden, terwijl ze eindeloos door het zuiden en midwesten van de VS toerden.

The Yawpers
De albums van deze driekoppige rock’n roll band uit Denver, Colorado worden omschreven als onweerstaanbaar en zwaar verslavend. Americana blues die keihard binnenkomt, je vastgrijpt en nooit meer loslaat. Toch zijn het vooral de optredens waarmee de Yawpers een onuitwisbare indruk achterlaten. De impulsieve frontman Nate Cook is een punk-reïncarnatie van Elvis met vuur in z’n ogen, gesteund door de retestrakke ruggengraat van de band: gitaarwonder Jesse Parmet en rammende drummer Noah Shomberg. Live brengen zij een combinatie van de smerigste jaren-70-rock en de vuigste delta blues. Zoek ze eens op YouTube en oordeel zelf!

Meer informatie
Festival Mijl op Zeven is een initiatief van muziek-, natuur- en cultuurfans uit de Peel, Staatsbosbeheer, Buitencentrum De Pelen en Misty Fields. Kaarten bestel je via ticketcrew.nl. Een gedeelte van de opbrengst van entreekaarten gaat naar Buitencentrum De Pelen, ten behoeve van natuureducatie. Vind het festival op Facebook om op de hoogte te blijven.

Vorig artikelBrandweer en politie dringen woning binnen
Volgend artikelRenovatie Jacob van Horne Museum 1,4 miljoen euro duurder