Nieuwe tentoonstelling ‘Christmas Blues’ in De Annex Weert

WEERT – In de periode rondom de feestdagen presenteert expositieruimte De Annex de bijzondere collectie van het Gemeentemuseum Weert. De kleur blauw speelt in de tentoonstelling Christmas Blues de hoofdrol. De tentoonstelling is te zien van donderdag 13 december tot en met zondag 27 januari.

Christmas Blues
Nee, het is geen kerststalletjestentoonstelling. Het toont geen iconen of andere religieuze kunst. De expositie Christmas Blues, verwijst naar een maatschappelijk probleem: veel mensen zitten, in wat een warme en gezellige periode zou moeten zijn, alleen thuis. Ze hebben last van de ‘Christmas Blues’. Dean Martin zong daar in 1959 al zo mooi over:

“I’ve done my window shopping
There’s not a store I’ve missed
But what’s the use of stopping
When there’s no one on your list
You’ll know the way I’m feeling
When you love and you lose
I guess I’ve got the Christmas blues”

Steeds meer mensen ervaren helaas deze gevoelens. Maar als je last hebt van de Christmas blues, blijf dan niet bij de pakken neerzitten. Kom in actie! Kom in de kersttijd samen in De Annex. Samen worden de feestdagen weer gezellig.

Collectie Gemeentemuseum
De expositie toont, uitgaande van de titel, een selectie uit de kunstwerken en historische gebruiksvoorwerpen van het museum waarin de kleur blauw de hoofdrol speelt. Een verrassende nieuwe kijk op de collectie en een voorproefje van de nieuwe benaderingswijze van de collectie van het nieuwe museum in de toekomst.

Tweede Kerstdag geopend
Speciaal op Tweede Kerstdag is De Annex geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. De conservator van het Gemeentemuseum Weert is dan aanwezig om over de collectie te vertellen. Ook worden bezoekers op deze feestdag getrakteerd op iets lekkers.

De Annex
De Annex is de plek waar beeldend kunstenaars en vormgevers met een band met Weert een podium krijgen. Het is een ruimte voor innovatie, talent, beeldende kunst en vormgeving.

De openingstijden van De Annex zijn woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op de koopzondagen 16, 23, 30 december 2018 en 27 januari 2019 en op Tweede Kerstdag 26 december van 14.00 tot 17.00 uur. De Annex is te vinden aan de Meikoel 3 in Weert. De toegang is gratis.

Vorig artikelIn memoriam: Victor Goumans
Volgend artikelChristengemeente Nieuw Leven viert kerstfeest in Keenterhart