Veel belangstelling voor opzetten huisvesting arbeidsmigranten in Weert

WEERT – Er is veel interesse voor het opzetten van huisvesting voor arbeidsmigranten op bedrijventerreinen in Weert. Initiatiefnemers hebben bij gemeente plannen ingediend om bijvoorbeeld bestaande kantoorpanden om te bouwen.

Dat schrijft Dagblad de Limburger vandaag. Wethouder Wendy van Eijk wil de namen van de initiatiefnemers nog niet bekendmaken. Wel dat er onder de belangstellenden uitzendbureaus zijn.

Gemeenteraad
De gemeenteraad bespreekt 19 december de nieuwe mogelijkheden voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het voorstel is onder meer op maximaal drie plekken op Weerter bedrijventerreinen voor maximaal duizend arbeidsmigranten huisvesting te creëren. Daarbij is het mogelijk om huisvesting te creëren in bestaande gebouwen, maar ook in kampen met wooncontainers.

Arbeidsmigranten
Per locatie zouden maximaal vierhonderd arbeidsmigranten mogen wonen. Het college van B&W geeft de voorkeur aan een klein aantal grote kampen, omdat het toezicht en de controle op overlast makkelijker te regelen is. Het is de bedoeling dat op één van deze locaties de Letse arbeidsmigranten worden ondergebracht die momenteel nog op het voormalige kazerneterrein in Weert verblijven.

Vorig artikelBenefietconcert in Ospel – Same Sterk Vör Oos Kerk
Volgend artikelJumbo mag niet bouwen op Tuin- en Tuinboulevard in Roermond