BAL verliest van sterk New Heroes

Ingecalculeerde nederlaag BAL

Weert – De jongens van Basketball Academie Limburg speelden zondagavond de dertiende wedstrijd van het basketballseizoen. In de Dutch Basketball League werd er verloren tegen New Heroes. Vooral voor rust maakte New Heroes Den Bosch gehakt van de jongens van BAL. 

Het verschil in klasse werd vooraf al verwacht. Maar dat het verschil voor rust zo groot zou zijn, dat was niet verwacht. Bij de nummer 4 van de Eredivisie, New Heroes uit Den Bosch, meerdere personen met een verleden in Weert. Assistent-coach Jeroen van Vugt speelde enkele jaren in het Weerterland. Roel Aarts maakte afgelopen seizoen de overstap naar de Bosschenaren. Roel speelde van 2013 tot 2018 in Weert. Een stap die hem geen windeieren heeft gelegd. Dit jaar maakte hij al veel minuten, ook in Europese wedstrijden. Terug zijn in Weert deed hem goed, 10 punten, 11 rebounds, 7 steals en 4 assists.

Bij rust stond het 14-38. BAL werd in deze eerste helft volledig overrompeld. De rust deed de mannen van Radenko Varagic goed. Het derde kwart werd feller begonnen. De Weerter jongens maakte dit kwart meer punten dan in de gehele eerste helft bij elkaar (17-23). Het laatste kwart werd gelijk gespeeld zo kwam dat tot een eindstand van 49-80. De felicitaties aan Den Bosch, werk aan de winkel in Weert. Statistieken en meer over deze wedstrijd vind je hier.

Positief was de invalbeurt van de 17-jarige Sander Hollanders. Koud in de wedstrijd schoot hij meteen een driepunter binnen. Ivan Simic en Daan Rosenmuller scoorden 11 punten. Rosenmuller voegde daar nog 7 rebounds aan toe. 11 rebounds werden gepakt door Tony Washington.

Vorig artikelStamtäöfelkes aflevering 29: Oonger os gezagdj…
Volgend artikelGrote kersthappening met als doel ‘Verbinding in de Wijk’