Half miljoen extra voor startersleningen in Weert

WEERT – De starterslening voorziet nog altijd in een behoefte. Sinds de invoering in 2007 zijn 321 startersleningen toegekend. Omdat het beschikbaar gestelde krediet van in totaal 2,95 miljoen euro bijna is uitgeput, kent de gemeente Weert 500.000 euro extra toe.

Met de startersregeling kunnen koopstarters een steuntje in de rug krijgen bij de aankoop van hun eerste woning.

Behoefte
De gemeente Weert stelt dat er nog redelijk veel gebruik gemaakt wordt van de starterslening. Dit jaar zijn er 19 startersleningen verstrekt. Huizen met een vraagprijs onder 170.000 euro komen in aanmerking voor een starterslening. In totaal staan er in Weert zo’n 345 woningen te koop waarvan 13 woningen onder de 170.000 euro.

Vorig artikelHendrix Genetics krijgt subsidie van Gates Foundation voor Afrikaans project
Volgend artikelBAL sleept overwinning uit het vuur