Weert – De basketballers van Basketball Academie Limburg zijn in een winning mood. Nadat twee weken geleden de laatste thuiswedstrijd tegen Amsterdam werd gewonnen, werd donderdag 6 december ook Aris Leeuwarden met een verlies terug naar huis gestuurd.

Dat BAL de lijn omhoog heeft gevonden, was duidelijk. Twee weken eerder werd er immers nog gewonnen van Apollo Amsterdam. BAL was wakker vanaf de start en een goede verdediging zorgde voor een kwartstand van 21-13. Aris kwam terug en de thee werd gedronken bij 31-29.

Na rust hetzelfde beeld als voor de pauze. BAL startte sterk en wist de score naar een maximale voorsprong van 49-36 te tillen. Aris kreeg een lesje in effectief verdedigen. Het team uit Leeuwarden, met 5 buitenlandse spelers, gaf antwoord en kwam terug. Wat volgde was een spektakel. Dunks en driepunters en een spannend einde. Vrije worpen zorgden uiteindelijk voor de eindstand: 63-60 in het voordeel van BAL.

Bijzondere vermeldingen voor Tony Washington (17 punten en 18 rebounds), Elay Wirjo (16 punten) en Daan Rosenmuller (10 punten en 6 assists).

Aanstaande zondag speelt BAL de volgende wedstrijd, wederom thuis. Dan tegen New Heroes uit Den Bosch. Die wedstrijd begint om 18 uur en is te zien in Sporthal Boshoven.

Vorig artikelHalf miljoen extra voor startersleningen in Weert
Volgend artikelBrandweer rukt uit voor vrachtwagenbrand in Hunsel