Werkzaamheden riolering Biest verlopen voorspoedig

WEERT – Op de Biest, tussen de Boerhaavestraat en de Philips van Hornestraat, wordt vanaf aan de riolering gewerkt. De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder de straat open te breken.

Dat kan dankzij de renovatietechniek ‘relining’. Daarbij wordt de riolering van binnenuit gerenoveerd. Aan de binnenkant van het riool wordt een zogenaamde kunststof kous ingebracht. Door kunsthars uit te harden met UV-licht, hecht deze kous zich aan het bestaande riool. Het gerenoveerde deel wordt daardoor binnen één dag weer aangesloten op het riool. Zo wordt 260 meter riool vervangen. Naast die renovaties worden ook een kleine reparaties uitgevoerd. Ook deze zijn van korte duur.

De overlast van de werkzaamheden worden zoveel mogelijk beperkt. Ter plaatse worden verkeersmaatregelen genomen. Er worden wegafzettingen en verkeersregelaars ingezet. De omleidingsroute staat aangegeven op gele borden.

 

Vorig artikelDodelijke aanrijding bij Ell op de A2
Volgend artikelEntertainer Sven Ratzke op 12 december te zien in het Munttheater