Transport kunstwerk vanuit Nederweert naar Venlo

NEDERWEERT – Vrijdag 30 november werd aan de Maaskade in Venlo een kunstwerk onthuld genoemd “TANGO “ en ontworpen door de Venlose beeldend kunstenaar Fons Schobbers. Door de enorme afmetingen en zijn fel rode kleur is het zeer aanwezig en de vele verlichting spots maken het ook ’s avonds van ver zichtbaar.

Kunstwerk geplaatst aan de Maaskade in Venlo

Mensen van Smolenaers constructie en plaatwerk bv zijn circa 7 maanden bezig geweest om dit kunstwerk gemaakt te krijgen en op zijn plaatst te zetten op deze schitterende locatie aan het water. Om enkele technische gegevens te noemen het gewicht is 23 ton, de grootste plaat die er in is verwerkt had een afmeting van 16 x 10 meter.

Het transport over de weg met een breedte van 10 meter naar de haven van Nederweert en het op zijn plaats tillen vanaf de boot in Venlo is een samenwerking geweest tussen de Nederweerter bedrijven Herpertz kraanverhuur en Smolenaers constructie.

De onthulling werd verricht door de Venlose CDA gedeputeerde Ger Koopmans onder het oog van de burgemeester, Venlose sponsoren uit het bedrijfsleven en vele genodigden en geïnteresseerden.

Dit kunstwerk is een geschenk aan Venlo ter gelegenheid van het 650 jaar jubileum.