Geslaagd optreden Etan Huijs in theater de Huiskamer

WEERT – Vrijdagavond speelde Etan Huijs in theater de Huiskamer in Weert. De Venrayse singer-songwriter is allang geen onbekende meer in de regio. Ook landelijk wordt hij steeds meer opgepikt; zo draaide respectievelijk Radio 2 en Radio 5 al zijn nieuwe singles (‘Little Bird’ en ‘Blue Moon’) en mocht hij bij beide omroepen ook met band langskomen.

Op 14 september j.l. kwam zijn nieuwe album, zijn derde langspeler, uit. De opvolger van het in 2016 verschenen ‘The Battle Of Everything’ heet ‘The Secret Us’ en betekent een enorme stap voorwaarts voor de singer-songwriter. Het is een tijdloos album geworden met invloeden uit de pop, folk en country. Een conceptalbum over wie we werkelijk, diep van binnen, zijn.

Etan wordt op dit nieuwe album bijgestaan door onder andere BJ Baartmans (die het album ook produceerde), zangeres Jori van Gemert en het Red Limo String Quartet: een strijkkwartet dat bekendheid oogste met Kyteman en hun optredens bij De Wereld Draait Door. Ook tourden ze in 2017 met niemand minder dan Eddie Vedder (Pearl Jam)!

Foto’s: Rob Timmermans

Vorig artikelLezing Prof. Dr. Bart Verspagen druk bezocht
Volgend artikelVergroening binnenstad Weert