Jan Geuns 75 jaar lid kerkelijk zangkoor Ospel

OSPEL – Tijdens de St. Caeciliaviering van de vrijwilligers van de parochie O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Ospel werd Jan Geuns (87) gehuldigd vanwege zijn 75-jarig lidmaatschap van het kerkelijk zangkoor te Ospel.

Bijzonder jubileum in OspelĀ 

Pastoor Koumans feliciteerde de jubilaris en dankte hem voor zijn gewaardeerde en lange staat van dienst als kerkzanger. Hij bood de voorzanger en nestor van het koor een attentie en zijn echtgenote Fien een bloemboeket aan.

Met een 10-tal klasgenoten werd Jan in 1943 lid van het kerkelijk knapenkoor, dat het hoofd van de school Thomas Koppen, tevens directeur van het kerkelijk zangkoor, ieder jaar aanvulde met muzikale leerlingen. Talenten stroomden vervolgens door naar het ā€œherenā€ zangkoor. Jan was een van hen want muziek en zang zaten ook toen al rijkelijk in de genen bij de familie Geuns ā€“ telgen van Vrijke Jan op de Waatskamp. Geen wonder dat Jan ook lid werd van de (gemengde) Zangvereniging St. Caecilia te Ospel, waar hij Fien vant PostkantoeĆ«r ontmoette, zijn echtgenote Fien Wijen.

Het kerkelijk zangkoor verzorgt ongeveer twee maal per maand de Gregoriaanse gezangen
tijdens de eucharistievieringen in de parochiekerk en incidenteel bij begrafenissen in Ospel en wel eens elders. Verder assisteren de zangers soms bij een begrafenis in Nederweert (omgekeerd is ook het geval). Het koor telt nog 10 leden (9 actief) en is zoals in alle parochies ā€œop leeftijdā€. Vorig jaar vierde voorzanger Piet Cuijpers zijn 70-jarig lidmaatschap van het koor.

jg

Foto tekst : Pastoor Koumans feliciteert de jubilaris en echtgenote.
Foto : Jo Hermans.

Vorig artikelHappy Party Sound mag weer
Volgend artikelGewapende overval op speelhal in Geldrop