BAL toont veerkracht en wint eerste wedstrijd van het seizoen

BAL wint in spectaculaire wedstrijd van Apollo Amsterdam

Weert – Basketball Academie Limburg (BAL) won donderdagavond 22 november 2018 in Sporthal Boshoven de eerste wedstrijd van het seizoen.

Sporthal Boshoven was donderdagavond het decor van een wedstrijd in de Dutch Basketball League. Het één plaats hoger geklasseerde Apollo Amsterdam kwam op bezoek in Weert. De getoonde progressie van de afgelopen weken zou moeten worden doorgezet, de gehele wedstrijd lang, om de wedstrijd in een goed resultaat om te zetten.

De start had beter gekund en BAL keek al snel tegen een achterstand aan. Bij rust stond het 12 punten achter (35-47). De thee deed de mannen goed en het derde kwart werd gewonnen met 31-6. Uiteindelijk wisten de mannen uit Weert de eerste winstpartij van dit seizoen te pakken. Eindstand: 91-78. De feestvreugde werd nog lang vast gehouden in het sportcafé in Sporthal Boshoven. Een verslag van de gehele wedstrijd vind je hier.

Bijzondere prestaties van Nino Gorissen en Tony Washington (zie foto). Gorissen scoorde 22 punten en gaf 8 assists. De Amerikaanse Washington maakte 15 punten en voegde hier 18(!) rebounds aan toe.

BAL is op de goede weg vooruit en gaat op jacht naar de tweede overwinning dit seizoen. Wellicht komende zaterdag, 24 november, in Leiden. Anders gaat de jacht verder in Sporthal Boshoven. Daar komt op 6 december om 20 uur namelijk Aris uit Leeuwarden langs. De uitwedstrijd werd minimaal verloren, dus die wedstrijd zou spannend kunnen worden.