5,2 miljoen euro schade door files op A67 tussen Venlo en Eindhoven

VENLO/EINDHOVEN – De files op de A67 tussen Venlo en Eindhoven hebben vorig jaar 5,2 miljoen euro aan economische schade veroorzaakt, bijna twee keer zoveel als het jaar ervoor.

De schade op de snelweg tussen Venlo en Eindhoven lag in 2016 nog op 2,8 miljoen euro.  Dat blijkt uit de nieuwe file top 20 van transportorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) en evofendedex.

Limburg
De A67 is dit jaar voor het eerst terug te vinden in de top 20 en is de enige Limburgse snelweg in de lijst. Files hebben het vrachtvervoer vorig jaar liefst 1,3 miljard euro gekost. Volgens de transportorganisaties moeten de grootste knelpunten aangepakt worden door enerzijds meer asfalt, maar ook een betere indeling van de weg zodat verkeer elkaar minder kruist. Tot slot vinden ze dat ook het openbaar vervoer verbeterd moet worden.

Vorig artikelFaunabeheereenheid Limburg waarschuwt voor hazenpest
Volgend artikelMooie prestatie ZPC Nederweert in Maastricht