Grootschalige heterdaadoefening in Weert

WEERT – Woensdag 21 november vindt er een grootschalige heterdaadoefening plaats binnen de gemeente Weert. Vanaf de middag worden op meerdere locaties verschillende delicten in scene gezet. Deze delicten verschillen sterk van aard, maar ze draaien allemaal om hetzelfde doel. Het doel is het effectief en efficiënt optreden van de politie, gemeente, Burgernet en inwoners tijdens verdachte situaties.

Alle inwoners van gemeente Weert wordt gevraagd om op woensdag 21 november tussen 15.00 uur en 22.00 uur extra alert te zijn op verdachte situaties. Mocht u een verdachte situatie waarnemen, ook al is het misschien oefening, dan kunt u de politie bellen via het telefoonnummer 112. U kunt ook melding maken in de Buurtpreventie WhatsApp-Groepen die er zijn voor het melden van verdachte situaties.

Rol van inwoners
Inwoners zijn ontzettend belangrijk voor het oplossen van delicten en het opsporen van verdachten. De politie werkt met man en macht om inbraken te voorkomen en de straten veilig te houden, maar zij kunnen niet overal aanwezig zijn. Daarom wordt bij de oefening op 21 november extra nadruk gelegd op de rol van inwoners in de strijd tegen criminaliteit. Zij functioneren als de oren en ogen in de wijk.

Aanmelden Burgernet
Iedereen van 16 jaar en ouder kan zich aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Vorig artikelEmmanuel Mertens: ‘Nog één keer samen culinair… met mijn sterren-vakbroeders’
Volgend artikelTeam B Jan van Weert Nederlands kampioen turnen