Emmanuel Mertens: ‘Nog één keer samen culinair… met mijn sterren-vakbroeders’

WEERT | AMSTERDAM – Na het succes van de vorige editie in 2013 organiseert het Bosch Waterfront Kitchen uit Amsterdam wederom deze november maand het culinaire 11 Sterren bij het Bosch. Het Bosch Waterfront Kitchen nodigt dé grote Nederlandse chefs uit de jaren 80 uit om enkele dagen de keuken van het Bosch over te nemen.

De heren Cees Helder***, Constant Fonk**, Emmanuel Mertens**, Wulf Engel**, Henk Tuin* en Paul Fagel* – samen goed voor 11 Michelinsterren – koken in november nog één keer hun ‘signature dishes’. Denk aan de ‘Ravioli de Homard’ van Cees Helder, de ‘Meringue de noisettes croustillante fourrée à la ganache au chocolat amer’ van Emmanuel Mertens of de ‘Paupiette de sole aux moules et safran’ van Paul Fagel.

De première van deze bijzondere culinaire ‘trip down memory lane’ vindt plaats op maandag 26 november 2018 aanstaande met een speciale lunch vanaf 12:00 uur. Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december zal dit menu wederom maar nu tijdens het diner door en onder leiding van de sterren zelf voor de gasten van restaurant het Bosch gekookt worden.

Volgens Wulf is “koken liefde, passie, maar vooral geduld”. De heren hebben dan ook ontzettend veel zin om weer een keer plaats te nemen achter de pannen. Constant: “Koken doe je vanuit je intuïtie, verbeeldingskracht, de geest en het hart”.
Restaurant het Bosch, één van de mooiste plekjes van Amsterdam aan het water, organiseert veel bijzondere evenementen waarbij dit event één van de culinaire hoogstandjes van 2018 is. De grote chefs van toen, met z’n allen in de keuken van het Bosch. Dit zal een culinair genot worden en prachtige herinneren doen herleven.

Restaurant Het Bosch
‘Fine dining’ aan het Nieuwe Meer bij Het Bosch ‘Waterfront Kitchen & Bar’ Amsterdam. Heerlijk lunchen en dineren met prachtige wijnen, op één van de mooiste locaties aan het water van Amsterdam! Restaurant het Bosch is een ‘contemporary lifestyle’ restaurant met een keuken gebaseerd op de Franse Gastronomie en tegelijkertijd vertaald naar onze eigen tijd en stijl.

Emmanuel Mertens** Emmanuel August Elisabeth Mathias Mertens. Van 25 december 1953. En van Weert, de ‘Poort van Limburg’. Alwaar hij ook, in 1981, zijn eerste restaurant begint: l’Auberge. Daar gaat ’t crescendo: eerste ster in 1986, nog eentje erbij in 1992. Maar in het geval van Emmanuel Mertens leidt vertellen over successen onvermijdelijk ook tot het niet uit de weg kunnen gaan van tegenslagen. Een verhuizing in ’96 naar een zeer prestigieuze locatie blijkt al snel een brug te ver. Edoch: na het Weertse faillissement duikt hij weer op als ‘kochende Holländer’ in Hamburg. Om er in 2002 ‘ein Michelinstern’ te krijgen. Inmiddels is hij culinair adviseur.