Weerter VVD vraagt aandacht voor 75-jaar bevrijding

WEERT – In 2019 is het 75 jaar gelden dat de bevrijding van Nederland begon. Weert werd op 22 september 1944 bevrijd door het Britse Suffolk-regiment. De gemeente Weert staat hier jaarlijks bij stil in samenwerking met het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Aangezien Weert op 22 september 2019 precies 75 jaar geleden bevrijd werd, heeft de Weerter VVD-fractie het college van B&W gevraagd hier extra aandacht aan te besteden.

“In Weert willen we werken aan een respectvolle en een integere democratie. We moeten aandacht blijven vestigen op waarden als vrijheid en democratie. Voor jongere generaties is het belangrijk te beseffen dat deze zaken niet vanzelfsprekend zijn. Herdenken van de bevrijding is een manier om dit te bereiken”, aldus VVD-fractievoorzitter Thomas van Gemert.

75-jaar bevrijding Limburg
De Weerter VVD heeft het college gevraagd om in 2019 extra aandacht te besteden aan de viering herdenking van de bevrijding van Weert. De Provincie Limburg besteedt hier in 2019 uitgebreid aandacht aan en heeft onder andere budget vrijgemaakt. Van Gemert: “75 jaar vrijheid in Weert is ook voor onze inwoners een mooi moment om hier extra bij stil te staan. We willen daarom dat de gemeente aansluiting zoekt bij het provinciale programma”.

De Weerter VVD heeft de volgende vragen aan het College van B&W gesteld:

  1. Besteedt de gemeente, in samenwerking met het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert, in 2019 extra aandacht aan de 75-jarige bevrijding?
  2. Op welke wijze wil zij de inwoners bij deze herdenking betrekken?
  3. Heeft de gemeente en/of het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert bij de Provincie geïnformeerd naar de extra financiële middelen en mogelijkheden?
Vorig artikelSinterklaas intocht in Nederweert -video
Volgend artikelVanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf