donderdag 26 mei 2022
Home Economie Vanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf

Vanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf

Düsseldorf Hauptbahnhof

EINDHOVEN – Een nieuwe directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf moet een flinke groei in het aantal reizigers op dit traject gaan opleveren. De trein, die in Nederland alleen in Venlo en Helmond stopt, zal per jaar zo’n 250.000 extra treinreizigers gaan vervoeren. Dat is volgens de verwachting van staatssecretaris Stientje van Veldhoven een stijging van 40 procent.

Volgens het plan, dat Van Veldhoven aan de Tweede Kamer heeft voorgelegd, moet de trein vanaf 2025 elk uur in beide richtingen gaan rijden. Dit concrete plan voor Eindhoven-Düsseldorf komt twee dagen voor de eerste ‘regeringsdialoog’ tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waarvan Düsseldorf de hoofdstad is. Eerder was het nog onzeker of de lijn er wel ging komen.

Vaart maken
Duitsland wil vaart maken met de spoorverdubbeling op het Duitse deel, wat uiteindelijk een reistijd van 1,5 uur betekent. Wie nu per trein tussen de twee steden wil reizen doet daar ongeveer een half uur langer over met minimaal één overstap.

Internationale treinverbindingen
Van Veldhoven wil ook elders betere internationale treinverbindingen. NS en Deutsche Bahn bekijken hoe de reistijd tussen Amsterdam en Berlijn korter kan. De staatssecretaris steunt ook de wens van het Britse Eurostar om op termijn vier tot vijf treinen per dag te laten rijden tussen Amsterdam en Londen.

Vorig artikelWeerter VVD vraagt aandacht voor 75-jaar bevrijding
Volgend artikelHockeyheren van Weert verliezen van HOD