Hockeyheren van Weert verliezen van HOD

Foto: Jeem sportsphotography

WEERT – De hockeyers van Weert zijn er niet in geslaagd punten te pakken in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Nummer twee uit het klassement HOD uit Valkenswaard maakte hun favorietenrol waar tegen de ploeg uit Weert door met 1-3 te winnen.

Lange tijd ging het duel gelijk op en beide ploegen lieten het na de score te openen. Het leek er op dat men zonder doelpunten de rust in zou gaan, maar vlak voor het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong door een uitgespeelde aanval over de linkerflank.

In de tweede helft wisten de bezoekers hun voorsprong te verdubbelen nadat Weert duur balverlies leed in de opbouw. De ploeg uit Valkenswaard wist dit balverlies om te zetten in een kans die in eerste instantie nog gekeerd werd door de Weerter doelman. De rebound werd echter vanaf de achterlijn binnengeslagen en stuiterde via de binnenkant van de paal weer uit de goal. De scheidsrechter beoordeelde dat de bal de lijn volledig gepasseerd had en zo kon HOD de 0-2 voorsprong vieren.

Tien minuten voor tijd werd het nog even spannend nadat Weert een strafbal versierde die door Daan Bekelaar benut werd. Met de aansluitingstreffer op zak ging Weert tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. HOD counterde sterk en kreeg vlak voor tijd een strafcorner. Deze wisten zij te scoren en daarmee de wedstrijd op slot te gooien.

Volgende week spelen de heren van Weert uit in Oss de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Vorig artikelVanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf
Volgend artikelHuis van Nicolaas geopend door 100 enthousiaste kinderen