Brandweer rukt uit bij intocht Sint Nicolaas in Ospel

OSPEL – Om 13.00 uur stond het Sint Nicolaas comité , de kinderen met ouders, opa´s en oma´s klaar op het Aerthijsplein bij Haazehoof om Sint Nicolaas en zijn Pieten van harte welkom te heten.

Plotseling rende de Bak piet Sander samen met zijn 2 knechten met verbrande pepernoten naar buiten, de kokskleren helemaal zwart van de rook.

Wat gebeurde er toch?  Ja, zeiden de Pieten, wij waren net lekkere pepernoten en taai taai popjes aan het bakken en deden een spelletje en zijn helaas de tijd vergeten. De bakpieten keken elkaar hulpeloos aan? Nu hadden ze geen pepernoten meer.

Ondertussen riepen twee balkonpieten vanuit het wooncomplex tegenover Haazehoof dat er brand was. Er kwam rook uit het platte dak van Haazehoof.  Twee bluspieten probeerden met hulp van de bak pieten de brand te blussen. Bij de zoveelste poging werd de brandweer gewaarschuwd die met loeiende sirenes te hulp schoot. Natuurlijk met hulp van de bluspieten De Sint en zijn hoofdpiet bleken al binnen te zijn. Omdat er bijna ieder jaar wel iets mis ging arriveerden zij al eerder en zaten al lang en breed te wachten op de kinderen.

Nadat de Sint welkom werd geheten door het comité ging iedereen naar binnen voor de rest van het gezellige programma. Deze intocht werd mogelijk gemaakt door de  Phicoop/COOP Ospel, Visound, de Ospelse ondernemers en de Brandweer van Nederweert

Ospel Actueel / Midden Limburg Actueel       Sint Nicolaas Comité 

Vorig artikelBestelbus brandt volledig uit in Nederweert
Volgend artikelSinterklaas intocht in Nederweert -video