Sponsorwinkel Weert geeft vouchers voor gratis kleding aan Voedselbank en WMG

WEERT – De Sponsorwinkel Weert geeft vouchers voor gratis kleding aan de Voedselbank en de Weerter Minima Groep (WMG). Met deze vouchers kunnen mensen in armoede een aantal kledingstukken uitzoeken bij de Sponsorwinkel. De uitgifte van kleding aan mensen in armoede is onderdeel van het Aanvalsplan armoede, waarmee de gemeente armoede in Weert wil bestrijden.

De Sponsorwinkel Weert is een initiatief van Punt Welzijn. Hier wordt kleding verzameld van mensen die deze niet meer dragen. Vaak zit er kwalitatief goede en zelfs merkkleding tussen. De Sponsorwinkel verkoopt deze voor een lage prijs. Kleding van slechtere kwaliteit wordt per kilo doorverkocht, en krijgt zo een tweede bestemming bij andere initiatieven, zoals het Leger des Heils. Daarnaast verkoopt de Sponsorwinkel tweedehands speelgoed. De Sponsorwinkel wordt beheerd door vrijwilligers. De opbrengst gaat naar goede doelen.

Gratis kleding in Weert
De gemeente Weert en instanties zoals Punt Welzijn vinden het belangrijk dat in Weert gratis kleding beschikbaar is. Voorheen werd deze kleding ook ingezameld door de Voedselbank en de WMG. Hier konden mensen in armoede kleding ophalen.

Samenvoegen van kledinguitgifte in Weert
De uitgiftes van kleding zijn nu samengevoegd op één plek; de Sponsorwinkel Weert. Omdat de kleding niet geheel gratis is, krijgt de Voedselbank vouchers, zodat zij mensen in armoede wel kunnen blijven voorzien van gratis kleding. Ook de WMG krijgt een aantal vouchers, zodat zij in urgente situaties mensen kunnen helpen. Wethouder Martijn van den Heuvel is blij met deze ontwikkeling: “De Sponsorwinkel heeft een breed assortiment met nette kleding. Fijn dat we op deze manier de kledinguitgifte centraal in Weert kunnen houden.”

Vorig artikelBoekpresentatie Bob Rylant bij Antje van de Statie
Volgend artikelBeat it! 2.0. brengt weergaloos muziekspektakel in de Haammaeker