Celstraffen tot 2,5 jaar voor kapen helikopter en bevrijdingspoging gevangenis Roermond

AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft celstraffen van dertig maanden tot 2,5 jaar opgelegd voor negen mannen die vorig jaar een helikopter huurden om de Eindhovense topcrimineel Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond te bevrijden.

De gevangenisstraffen vallen lager uit dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Het OM eiste tot negen jaar cel.

Lagere straffen
De bende wilde een helikopter huren voor de ontsnappingspoging bij de gevangenis in Roermond en opstijgen vanaf Kempen Airport in Budel. De reden is dat de rechtbank het bewijs voor een poging tot kaping van een helikopter en een poging tot bevrijding van een gevangene niet geleverd achtte. Volgens de rechtbank waren de verdachten nog niet begonnen aan de uitvoering van deze misdrijven, doordat de politie ingreep.