30 jaar halve van Ell (en Swartbroek)

ELL – 31 jaar geleden werd in Swartbroek de grondslag gelegd voor een hardloopwedstrijd met als hoofdafstand een halve marathon (21,1 km). Jarenlang was Swartbroek de “place to be” op de 4e zaterdag van de maand november. Toen de inschrijflocatie kwam te vervallen werd besloten de organisatie over te hevelen naar Ell. Nieuw parcours (2 grote ronden), en 3 afstanden. Daardoor werd een stop van 1 jaar noodzakelijk om de organisatie opnieuw op te zetten.

Enkele jaren geleden nam de animo om op zaterdag deel te nemen af. Daarop werd geschoven naar de zondag. Een goede zet. Meer deelnemers en zelfs een deelnemersrecord.

Gedenkwaardig jaar
2018 wordt echter een gedenkwaardig jaar. 30e editie van deze wedstrijd, alle parcoursen vernieuwd en elke afstand over 1 grote ronde, een nieuwe startplek voor de grote afstanden, de kern van Ell als middelpunt en alles gecentreerd in de gemeente Leudal (kernen Ell, Haler, Neeritter, Ittervoort, Hunsel).

Wat alle jaren hetzelfde is gebleven is de tomeloze energie die meer dan 60 vrijwilligers van LG De Grenslaupers en daarbuiten aan de dag leggen om dit evenement jaarlijks te laten slagen. Zonder hen zou het niet te doen zijn. Geen duurbetaalde krachten, geen professioneel bureau, maar gewoon liefde voor deze sport en de vereniging om succes mogelijk te maken.

Limburgse atleten
In de editie 2018 enkele bekende Limburgse atleten aan de start en daarnaast een aantal Marokkaanse deelnemers die al hebben aangekondigd het parcoursrecord bij de mannen (1:06:11) te willen gaan verbeteren.

Zondag 25 november 2018 om 10:30 u. wordt het startsignaal gegeven voor 3 afstanden, 7,8 km, 12,5 km en 21,1 km (eigenlijk 21,0975 km) en 10 minuten later (10:40 u.) klinkt de toeter voor de jeugdafstand (1,1 km) over 2 kleine ronden.

Inschrijven kan vooraf t/m 19 november 23:59 u. via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven is op de dag zelf nog mogelijk tot 20 minuten voor de start bij Eetcafé De Prairie aan de Sebastiaanstraat 51 in Ell. Parkeren kan op de daarvoor aangewezen plekken.

Geldprijzen
Geldprijzen zijn beschikbaar voor alle 5-jaarscategorieën t/m 65 jaar bij zowel mannen als vrouwen. Voor het verbreken van het parcoursrecord is een bonus beschikbaar. De nummers 1, 2 en 3 bij de jeugd, de 7,8 en 12,5 km ontvangen een beker. Onder alle voor-inschrijvers worden een 40-tal tombolaprijzen verloot. Hoofdprijs daarbij is een dagdeel rondrijden in een oldtimer naar keuze van leukeoldtimers.nl uit Hunsel.

De organisatie van dit alles berust bij LG De Grenslaupers uit Stramproy. Info via www.degrenslaupers.nl of [email protected].

Vorig artikelGrote brand aan de Doctor Anton Philipsweg
Volgend artikelBoekpresentatie Bob Rylant bij Antje van de Statie