Lezing Yanick Douven en Lars Mennen over robotisering en zelfrijdende auto’s

WEERT – Op uitnodiging van de jubileumcommissie ’50 jaar Philips van Horne’ geven Yanick Douven (28; Nederweert) en Lars Mennen (24; Stramproy) op vrijdag 16 november in Theater de Huiskamer een lezing over ‘robotisering in de samenleving (met name robotisering oogchirurgie en voetbalrobots…) en de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s’.

Het is inmiddels de vierde lezing in een serie van zes presentaties van oud – Philips van Horne leerlingen. Eerder werden er al onder grote belangstelling lezingen gegeven door Peter Terium, Yasin Temel en Adriana Esmeijer.

Kaartjes
Aanvang 20.00 uur. Kaartjes à 5 euro zijn te reserveren via www.theaterdehuiskamer.nl of, indien plaats, te koop aan de dagkassa. Vanaf ca. 21.00 uur is er ruimte voor het stellen van vragen.

Na afloop is er in het Theatercafé, om 21.30 uur, een gezellige nazit met livemuziek van oud-leerling Wendy van Dooren, bijgestaan door Yanick Douven (piano) en Joerik van Dooren (akoestisch gitaar). Degenen die rustig willen napraten kunnen terecht in de serrekamer naast het Theatercafé.

Actueel
De jonge wetenschappers Douven en Mennen zullen niet alleen ingaan op hun Philips van Horne periode maar ook ‘op hun loopbaan, over gemaakte keuzes, over beslissende momenten in hun leven, over inspirerende mensen in hun omgeving en uiteraard over hun huidige beroep…’.

Yanick Douven is als promovendus verbonden aan de faculteit Werktuigbouwkunde van de TU in Eindhoven, afdeling Control Systems Technology. De focus van zijn verhaal zal liggen op robotisering van de samenleving en met name op ‘robot geassisteerde’ oogchirurgie (inschakelen van robots bij netvliesoperaties) en voetbalrobots.

Lars Mennen woont en werkt in Cambridge en is verbonden als Software Developer (Machine Learning) bij FiveAI. Dit inventieve bedrijf houdt zich o.a. bezig met zelfrijdende auto’s en het verkeersveiliger en milieuvriendelijker maken van steden door middel van ‘autonomie in de mobiliteit’.

Vorig artikelLaatste viering Sint Maarten in centrum Roermond
Volgend artikelDirectiewisseling Rabobank Weerterland en Cranendonck