Sif overweegt vertrek Roermond vanwege kans op overstroming

Sif Roermond Foto: Google Maps

ROERMOND – Sif luidt de noodklok. Het bedrijf dreigt Roermond te verlaten als er geen betere maatregelen worden genomen om Sif te behoeden voor overstroming.

Dat meldt WijLimburg. CFO Leon Verweij heeft Joost van den Akker, gedeputeerde Economie, Kennis en Infrastructuur van de provincie Limburg en Angela Waajen-Crins, wethouder Economische Zaken van de gemeente Roermond, een brief geschreven.

Maatregelen
In de brief laat Sif Holding weten zich niet te kunnen vinden in de weigering van Waterschap Limburg om aanvullende maatregelen te treffen om het risico op overstroming verder te beperken. Een van die maatregelen is een secundaire waterkering van 22 meter NAP-hoogte. Zonder die aanvullende maatregelen zou volgens Sif een risico op langdurige bedrijfsonderbreking en de daarmee gepaard gaande bedrijfsschade ontstaan.

Maandag 5 november vindt een gesprek plaats tussen bestuurders van Sif en wethouder Waajen-Crins.

Vorig artikelReddingsbrigade Weert succesvol op NK Lifesaving
Volgend artikelJaarlijkse viering Sinte Merte in centrum van Weert