Reddingsbrigade Weert succesvol op NK Lifesaving

WEERT/GOUDA – Afgelopen weekend vond in het Groenhovenbad in Gouda het Nederlands Kampioenschap Lifesaving 2018 plaats. Dit kampioenschap in de categorie aspiranten C-D-E kreeg voor de eerste maal een internationaal tintje. Voor het eerst werd dit kampioenschap in zowel een nationale als een internationale competitie gezwommen.

Met 13 jonge zwemmers nam Reddingsbrigade Weert deel aan deze Kampioenschappen. In de categorie jongens aspiranten D  zwommen Martijn Nies , Tim Smits en Joe van Ooijen diverse persoonlijke records. Martijn behaalde zelfs in de categorie t/m 11 jaar met zijn 9 jaar diverse top 5 klasseringen te behalen. Hij liep zelfs op 0,06 sec de bronzen medaille mis op het onderdeel ringduiken met vliezen. Ook Tim behaalde mooie Pr’s in dit sterk veld van deelnemers. Voor Joe was het de eerste wedstrijd. Hij heeft ontzettend genoten en zeer mooie tijden gezwommen.

Mooie resultaten
Bij de meisjes in deze categorie zwommen nieuwkomers Marit Steijns , Inge Steijns en Anouk van den Goor een sterke wedstrijd met mooie resultaten. Lotte Nies behaalde zelf een aantal mooie top 5 klasseringen. Al met al een geslaagde wedstrijd voor deze jongste deelneemsters van RB Weert. In de categorie jongens aspiranten C behaalde de Iben de Boer en Kayro Steyvers diverse Pr’s. In een sterk deelnemers veld behaalde zij mooie eindklasseringen. Bij de C meisjes wist nieuwkomer Emma de Graef al mooie tijden neer te zetten. Ook Silvia Kin en Jasmijn Koppen wisten met goede Pr’s mooie resultaten te boeken.

Goudhaantje
Goudhaantje van de dag werd Dyonne Klomp met maar liefst 5 Nederlandse titel ,2 internationale titels , 3 maal zilver in het internationale klassement en 2 Nederlandse records werd zij de absolute Kampioen van de dag. Na op het eerste onderdeel hindernis zwemmen meteen de Nederlandse en internationale titel binnen te hallen legde zij de lat hoog voor de rest van de dag. Op het onderdeel 50 ringduiken en 100m superlifesaver wist ze zelfs haar eigen Nederlands records te verbeteren.

Het was weer een gezellige en sportieve dag met geweldige resultaten van deze jonge ploeg van Reddingsbrigade Weert.

Vorig artikelHockeyers Weert komen niet verder dan gelijkspel tegen Maastricht
Volgend artikelSif overweegt vertrek Roermond vanwege kans op overstroming