Nieuwe ‘wegwerkflitser’ getest op A76 in Limburg

Justitie test de komende tijd nieuwe flitsapparaten die bijna niet opvallen. Ze zijn verborgen in bijvoorbeeld aanhangwagens en worden vooral ingezet bij wegwerkzaamheden. Verder komen er camera’s die automobilisten moeten betrappen die rode kruizen negeren of bellen of appen achter het stuur.

Dat meldt de NOS. Justitie wil daarmee de pakkans vergroten. Vooral bij werkwerkzaamheden vindt justitie het noodzakelijk om de apparaten in te zetten, omdat de wegen korter of smaller zijn waardoor automobilisten hun snelheid moeten minderen. Ook als er geen wegwerkers zijn.

A76 in Limburg
De zogenaamde ‘wegwerkflitser’ wordt vanaf volgende week getest op de A76 in Zuid-Limburg. Later worden de flitsers geplaatst bij wegwerkzaamheden aan de N7 bij Groningen. Deze test duurt een aantal maanden. Automobilisten die in de testperiode worden geflitst, kunnen gewoon een boete krijgen.

Vorig artikelJaarlijkse viering Sinte Merte in centrum van Weert
Volgend artikelFotowedstrijd ‘Cultureel Erfgoed’