Hockeyers Weert komen niet verder dan gelijkspel tegen Maastricht

Na de grote nederlaag vorige week tegen MEP, hebben de heren van Weert dit weekend thuis tegen Maastricht 2-2 gespeeld.

Maastricht, dat de vierde plaats in het klassement bezet, begon sterk aan het duel. Na ruim een kwartier spelen kwamen zij via een stafcorner op voorsprong. Vervolgens was Weert aan zet en begonnen zij het spel te maken. Nadat een open schotkans van Yves Dujardin om zeep geholpen werd door een fysieke overtreding, kreeg Weert een strafbal die door Daan Bekelaar benut werd. Gezien het spelbeeld, was de 1-1 een terechte tussenstand in de rust.

In het tweede bedrijf kwam Maastricht opnieuw sterk uit de startblokken. Binnen een minuut lieten zij een grote kans onbenut. Weert leek nu wakker geschud en trok de wedstrijd naar zich toe. Weerter spits Daan Absil dacht dat hij tekende voor de 2-1, maar het arbitraire duo keurde zijn treffer af. Tot Absils grote verbazing beoordeelden zij dat hij de bal niet met zijn stick, maar met zijn lichaam het doel in werkte.

De voorsprong van Weert liet echter niet lang op zich wachten. Via een lange solo wist Julius Stienen tot een schot te komen dat de doelman van Maastricht kansloos liet. Met de voorsprong in handen ging Weert op zoek naar de beslissende 3-1. Deze treffer bleef uit ondanks het overschot aan kansen. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd herpakten de Maastrichtenaren zich met een slotoffensief. De gelijkmaker viel vlak voor tijd uit opnieuw een strafcorner.

Door dit gelijke spel verandert er voor Maastricht en Weert voorlopig nog niet veel in de tussenstand. Maastricht staat nog op de vierde plek met 14 punten en Weert bezet de zesde plek met 11 punten. Volgende week krijgt Maastricht Basko op bezoek. De heren van Weert spelen dan uit tegen de Hopbel in Schijndel.

Vorig artikel† Overlijdensbericht Martha van Hulsen – Hekers
Volgend artikelReddingsbrigade Weert succesvol op NK Lifesaving