Handhaving Sint Maartensvuren

WEERT – De St. Maartensvuren zijn een jaarlijkse traditie waar veel volwassenen maar vooral kinderen naar uitkijken. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen gaat de gemeente rond 11 november extra handhaven. Dit is noodzakelijk omdat St. Maartensvuren in het verleden gevaarlijke situaties veroorzaakten. Overtredingen kunnen leiden tot een dwangsom.

In het verleden is vaker geconstateerd dat bij het stoken van St. Maartensvuren te vaak voorschriften werden overtreden. Er ontstonden zéér gevaarlijke situaties. Op verzoek van burgemeester & wethouders is het beleid op de vuren aangescherpt. De brandweer en de ambtenaren Vergunningen, Toezicht en Handhaving zijn verantwoordelijk om te bepalen of de situatie veilig is. Aanwijzingen moeten dus altijd opgevolgd worden.

Aanvraag
Meldingen voor een St. Maartensvuur moeten uiterlijk maandag 5 november bij de gemeente binnen zijn. Het meldingsformulier en informatie over de voorschriften staan op www.weert.nl Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact op met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Weert, telefoon (0495) 575 244.

Vorig artikelNieuwe Peel Ale in aantocht
Volgend artikelKorte speelfilm over Sinterklaas binnenkort in première