Eerste ‘Vinyl –Luister-Spot’ nieuwe seizoen in Theater de Huiskamer

WEERT – Na het succes afgelopen jaar van ‘Vinyl-Luister-Spot’, vindt op zondag 11 november in Theater de Huiskamer de eerste editie plaats van het nieuwe seizoen 2018-2019. Vinyl-Luister-Spot is een initiatief van Jos de Graaff, Peter Vleeshouwers, Harrold Verheijen en Jan Leenders, vier muziekliefhebbers en verzamelaars van Vinyl en vintage apparatuur.  

In ‘Vinyl –luister- Spot’ worden platenliefhebbers uitgenodigd om iets over hun favoriete LP (of single) te vertellen en een of meer tracks te laten horen. Er is vooral ook ruimte voor het persoonlijke verhaal achter de plaat. De gekozen platen worden afgedraaid op ‘vintage apparatuur’.

Gasten 1e editie
Op zondag 11 november zijn de volgende vijf muziekliefhebbers te gast: Jean-Paul Fischer (‘Yuppe Fish’, 33; timmerman), Math Ramakers (59, huisschilder; samensteller dvd-serie ‘Weert zoals het Was´), Martijn Smolenaers (24, student; raadslid Weert Lokaal), Maurice Moonen (monteur VolkerWessels Telecom; fotograaf MC De Bosuil) en Gerard Schilder (68, grafisch ontwerper; docent en beeldend kunstenaar). De presentatie is in handen van Jos de Graaff en Jan Leenders.

Programma
Het theatercafé gaat om 13.00 uur open. Om 14.00 uur stipt start het programma. Om ca. 16.30 uur is er nog een gezellige nazit. De toegang is gratis! De volgende vier bijeenkomsten zijn op de zondagen 2 december, 13 januari 2019, 10 februari en 24 maart 2019.

Genres
Het ligt in de bedoeling dat tijdens elke bijeenkomst een programma wordt gepresenteerd rond muziek op vinyl uit de jaren ’50 t/m heden. Alle genres (rock en roll, pop, rock, metal, soul, country, blues en jazz) kunnen aan bod komen.

Interesse?
De organisatie is verheugd over het feit dat er ook steeds meer jeugdige vinylliefhebbers zich aanmelden voor Vinyl-Luister-Spot. Platenliefhebbers die mee willen werken aan de volgende edities kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.theaterdehuiskamer.nl. of via een mail naar Jos de Graaff: [email protected].

Vorig artikelStamtäöfelkes aflevering 25: Pieëlbrând en törfstaeke
Volgend artikelInterview met genomineerden Weerterlandprijs