Woonwagenbewoners protesteren voor het stadhuis in Weert

WEERT – In Weert hebben woonwagenbewoners vanmorgen een stuk grond ‘bezet’ voor het stadhuis in Weert.  “We proberen al tijden zeventien woonplekken te krijgen van de gemeente, maar tot nu toe nu is dit nog niet gelukt”, vertelt de woordvoerster van de woonwagenbewoners. 

Zeventien jonge woonwagenbewoners gaan aan de Wilhelminasingel protesteren tegen het uitsterfbeleid. Zij willen een standplek bij hun ouders op diverse woonwagen kampjes. De afgelopen tijd vragen meerdere woonwagenbewoners in Limburg aandacht voor nieuwe standplaatsen. In Beek, Heythuysen, Heerlen en Maastricht zijn woonwagenbewoners in actie gekomen. En vorige week nog in Helden.

Landelijk beleid
Ondertussen hebben deze maand de regioburgemeesters van Limburg, Brabant en Zeeland gezamenlijk aan de bel getrokken bij minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken over het woonwagenbeleid. In het nieuwe landelijk beleid wordt aan gemeenten gevraagd ruimte te bieden aan woonwagenbewoners.