Ondanks stijging productie in Budel daalt bedrijfsresultaat Nyrstar

BUDEL-DORPLEIN – Nadat eerder de koers van het aandeel Nyrstar flink onderuit ging, komt het zinkconcern vandaag met de resultaten over het derde kwartaal. De cijfers laten een forse daling van de winst zien.

Topman Hilmar Rode kon zijn aandeelhouders ook niet echt geruststellen over de schuldpositie van zijn bedrijf. Volgend jaar moet Nyrstar een schuld van 350 miljoen euro geherfinancierd krijgen.

Zinkfabriek Budel-Dorplein
De fabriek in Budel-Dorplein boekte een productiestijging van 25 procent. Vergeleken met vorig jaar doet die fabriek het 4 procent beter. Dat is ook het gemiddelde van alle zinkfabrieken van Nyrstar. Desondanks neemt het resultaat van de activiteiten in de metaalverwerking af met 40 procent.

Vorig artikelCafetaria Jaco in Weert hoort bij 100 beste cafetaria’s van Nederland
Volgend artikelWoonwagenbewoners protesteren voor het stadhuis in Weert