Kastanjebomen Nieuwe Markt verdwijnen

WEERT – De karakteristieke kastanjebomen aan de Nieuwe Markt gaan verdwijnen. Dat maakte wethouder Martijn van den Heuvel gisteren bekend tijdens een presentatie over stadsontwikkeling voor de ledenvergadering van de Vereniging Vastgoedeigenaren Centrum Weert (VVCW).

Volgens de plannen (zie onderstaande presentatie) is de levensverwachting van de kastanjebomen maximaal vijf jaar en worden ze vervangen door nieuwe bomen. Er komt een plein met meer beleving en meer groen voor terug. In onderstaande link kunt u de plannen bekijken. Uitgevoerd wordt variant 2, dus rekening gehouden met kermis, markt en ondernemers. Er komen 13 nieuwe bomen. De bomen worden aangeplant in groot formaat zodat de zichtbaarheid van de panden in de plinten zo maximaal mogelijk blijft. Verder komen er 3 spelaanleidingen in overleg met drie leerlingenraden van basisscholen in Weert.

Presentatie Vergroening Nieuwe Markt