Belgische boeren krijgen vergoeding voor zomerdroogte

De Belgische regering gaat boeren met bepaalde gewassen en aanplantingen tegemoet komen met een schadevergoeding. Dat meldt minister van Landbouw Joke Schauvliege, nadat de Belgische regering de afgelopen zomer officieel als landbouwramp heeft erkend.

De droogteperiode is vastgesteld van 2 juni tot en met 6 augustus. Op basis van de 12.000 schadegevallen die verschillende steden en gemeenten hebben gerapporteerd, heeft de Vlaamse regering het licht nu op groen gezet voor de erkenning tot landbouwramp.

Schadevergoeding
Boeren met bepaalde gewassen en aanplantingen komen in aanmerking voor een schadevergoeding. Het gaat om groenten, akkerbouwgewassen, gewassen die dienen als grondstof voor bijvoorbeeld textielvezels, voedergewassen, fruitteelt, sierteelt en boomkweek. Die schadevergoeding bedraagt maximaal 62.400 euro per getroffen landbouwer.

Vorig artikelGriezelen tijdens halloweentocht van Scouting St. Maarten Weert
Volgend artikelHaardonaties voor Stichting Haarwens bij Toon Hermans Huis Weert