Koers aandeel Nyrstar zakt naar dieptepunt

Nyrstar Budel

BUDEL-DORPLEIN – De koers van het aandeel Nyrstar is flink onderuit gegaan. Beleggers wilden gisteren 1,23 euro betalen voor een aandeel in het zinkconcern. De koersdaling is een gevolg van een negatief rapport van het Amerikaanse Morgan Stanley.

Dat meldt het ED. Morgan Stanley heeft geen vertrouwen in het vermogen van Nyrstar om de schuldenlast te verkleinen. De rentelasten zijn daarvoor te hoog en de inkomsten te laag.

Kritisch rapport
Eerder kreeg Nyrstar in augustus ook al een dreun na een kritisch analistenrapport van ABN Amro. Nyrstar publiceert op 30 oktober de resultaten over het derde kwartaal. Een maand geleden liet het concern al weten dat in de tweede helft van het jaar een ‘aanzienlijk lager’ bedrijfsresultaat wordt geboekt dan in het eerste halfjaar.

Vorig artikelInstallatie nieuwe vorst VV de Pinmaekers
Volgend artikelExcuses voor ‘moffenmeiden’