Expo en boek over “Swartbroek, Namen en Bijnamen”

Hooi inkuilen op Aareshof, de familie Knippenberg

WEERT – Op zaterdag 15 december verschijnt het boek “Swartbroek, Namen en Bijnamen” verschijnt. In de succesvolle reeks Namen en Bijnamen verschenen de afgelopen jaren maar liefst drie boeken: over Moesel, Keent en Altweert. In de jaren tachtig/negentig van de vorige eeuw zijn al dergelijke boeken over Boshoven, Hushoven, Vrakker, Laar en Altweerterheide verschenen.

Een kerkdorp dat niet kan achterblijven, is Swartbroek: “Parel in de kroon van Weert”, volgens het Swartbroeks volkslied. Leden van geschied- en oudheidkundig genootschap De Aldenborgh zijn enige tijd geleden begonnen met het verzamelen van oude foto’s en documenten over Swartbroek. Van bijna alle huizen en gezinnen die in 1950 in Swartbroek stonden respectievelijk  woonden zijn inmiddels foto’s gevonden. Ook zijn van Swartbroeker families kwartierstaten uitgezocht, zodat iedereen met Swartbroeker “roots” gemakkelijk zijn of haar voorouders kan vinden.

Foto expositie
Op zaterdag 3 november en zondag 4 november a.s. zal er in de MFA Corneel, Ittervoorterweg 101A te Swartbroek een grote overzichtstentoonstelling met deze foto`s en documenten te zien zijn, ingericht door de stichting De Aldenborgh en de stichting Namen en Bijnamen. Deze foto’s, documenten, kwartierstaten en verhalen over Swartbroeker verenigingen vormen ook de ingrediënten van het boek “Swartbroek, Namen en Bijnamen”. U kunt tijdens de tentoonstelling nog intekenen op het boek. De fototentoonstelling is gratis toegankelijk. Openingstijden: zaterdag 3 november 13-18 uur, zondag 4 november van 11-18 uur.

 

Gezin Ingeveld-Janissen; achter vlnr: Betje, Kaat en Frans; voor vlnr: moeder To en Truke

 

Vorig artikelJCI Weert winnaar servicebokaal 2018
Volgend artikelOpen huis Mackus Nederweert