Nieuwe stakingen verwacht bij VDL Nedcar in Born

BORN – Vakbonden zijn van plan om in november opnieuw stakingen te organiseren voor een betere cao in de metaalsector. Dat betekent dat autofabriek VDL Nedcar in Born opnieuw stakingen kan verwachtingen.

Dat meldt De Limburger. Vertegenwoordigers van werknemers van ongeveer 150 tot 200 metaalbedrijven in Limburg en Noord-Brabant hebben woensdag een plan opgesteld voor nieuwe stakingen.

Stakingen
De stakingen zullen niet meer lang van tevoren worden aangekondigd. Bovendien gaan de acties korter na elkaar plaatsvinden. Ook VDL Nedcar wordt niet overgeslagen. De oproep van de VDL Nedcardirectie in twee brandbrieven om de autofabriek van verdere stakingen te verschonen, is in het verleden al door de vakverenigingen categorisch afgewezen. Ook nu zal FNV Metaal geen gehoor geven aan die oproep.

Vorig artikelGeslaagde eerste informatieavond glasvezel voor inwoners Noordoost-Limburg
Volgend artikelVolle ArenA voor DJ Avalan