Open Club Roggel gaat plannen voor toekomstbestendig sportpark uitwerken

Sportpark De Mössehook in Roggel. Foto: Google Maps

ROGGEL – Naar aanleiding van participatietraject “Ôs Dörp” is in Roggel een samenwerkingsinitiatief ‘Open Club Roggel’ ontstaan tussen acht sport- en cultuurverenigingen die op een of andere manier verbonden zijn aan het in Roggel gelegen Sportpark De Mössehook. Doel is om te komen tot een toekomstbestendig sportpark met een maatschappelijke functie voor Roggel en omgeving. Hierbij wordt er gekozen voor een scenario wat ook straks binnen het accommodatiebeleid gaat passen.

Accommodatiebeleid
In december 2018 wordt een voorstel voor vaststelling van het accommodatiebeleid voor de korte termijn verwacht en eind 2019 vaststelling van accommodatiebeleid lange termijn. Om te voorkomen dat de plannen van Open Club Roggel met dit beleid gaan botsen zijn er richtlijnen en kaders vanuit de gemeente Leudal geboden. De gekozen richting met bijbehorende beleidskaders biedt duidelijkheid en richting voor de initiatiefnemers. Hierdoor kunnen er nu plannen worden uitgewerkt.

Kaders
Er is gekozen om de knelpunten te gaan aanpakken, waarmee het sportpark aan de maat is voor de komende jaren. Denk daarbij vooral aan een tekort aan kleedkamers door de opkomst van vrouwenvoetbal (de jeugd speelt vaak in gemengde teams), de verlichting van de voetbalvelden en de tennisbanen en de mogelijkheden voor gebruik van het evenemententerrein. Hierbij wordt bovendien geïnvesteerd in twee extra kleedruimtes, de renovatie van tennisbanen, led-verlichting en een internetaansluiting. Bij het uitwerken van de plannen biedt gemeente Leudal ondersteuning en expertise waar nodig. ‘Zo willen we samenwerken, verbinden en elkaar versterken naar de toekomst met als permanent doel de leefbaarheid van Ôs Leef Klein Aardig Dörpke,’ vertelt Henny van den Beuken van de Open Club Roggel en voorzitter van S.V. Roggel.

Open Club Logo
De Open Club Roggel is druk bezig met invulling geven aan de begrippen samenwerking en leefbaarheid. Een inspanning die zondag 21 oktober wordt beloond met een uitreiking van het Open Club Logo aan Open Club Roggel door het Huis voor de Sport. Tijdens deze middag wordt tussen 14:00 en 16:00 uur een handboogdemonstratie gegeven door Europees kampioen Steve Wijler. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze sport en Open Club Roggel.