Einde demonstratie woonwagengemeenschap Leudal

LEUDAL – De woonwagengemeenschap in de gemeente Leudal heeft de demonstratie beëindigd. Dit naar aanleiding van gesprekken met de gemeente. Sinds donderdag 11 oktober vroegen bewoners aandacht voor het tekort aan standplaatsen. De demonstratie vond plaats in Heythuysen.

Loco-Burgemeester, Arno Walraven: “We zijn in gesprek gegaan met de woordvoerders van de demonstratie. Naar aanleiding van dit gesprek hebben we toegezegd geen overhaaste beslissingen te nemen, maar weloverwogen beleid te gaan maken. De komende maanden starten we met een woonwensenonderzoek onder de bewoners. Wij gaan met de bewoners in gesprek om de behoefte aan standplaatsen inzichtelijk te krijgen, de woonwensen te bespreken en ook de verdere situatie in beeld te brengen. Deze gesprekken zullen samen met het nieuwe Beleidskader de basis zijn voor het opstellen van het nieuwe woonwagenbeleid.”