Rijksvastgoedbedrijf gaat wandelpad langs het urnenveld Weert herstellen

WEERT – Vanmiddag kreeg de redactie van MLA een telefoontje van Ron Markus, expert Wegen en Verkeer van het Rijksvastgoedbedrijf. Men gaat op korte termijn het geasfalteerde wandelpad door het urnenveld en naast vakantiepark de Weerterbergen herstellen.

Het wandelpad verkeert al enige jaren in een erbarmelijke toestand. Ron Markus: ‘Wij zijn geschrokken van foto’s die de slechte toestand van het wandelpad laten zien. Volgende week gaat er een inspecteur de schade opnemen en op korte termijn worden de slechte stukken vervangen door betonplaat. Medio 2019 vervangen we het hele wandelpad.’

Naar aanleiding van bericht van gisteren verschenen er verschillende reacties. Peter van Akkerveke via Twitter: ‘Inderdaad is het pad al jaren niet meer te gebruiken voor onze inwoners met een functiebeperking. Terwijl dit natuurgebied/urnenveld zeker de moeite waard is om te bezoeken.”

Goed nieuws dus voor de vele wandelaars, toeristen en mindervaliden dat het wandelpad binnenkort weer te bewandelen is, zelfs met een kinderwagen.

Prehistorische urnenvelden Weerterbergen
Ongeveer 200 meter ten westen van de Trancheeweg op de Boshoverheide ligt het urnenveld op de Boshoverheide (Weerterbergen). Het is een beschermd Rijksmonument en dateert uit de Urnenveldenperiode. Dit tijdstip omvat de Late Bronstijd tot het begin van de Midden-IJzertijd (ongeveer 1.050 – 400 v.Chr.). Op dit terrein van ca. 2 ha bevinden zich zo’n 100 grafheuvels van verschillende afmetingen uit de bronstijd en is daarmee het grootste urnenveld van Nederland. Tussen 1983 en 1988 is het urnenveld onderzocht door de Amsterdamse hoogleraar Bloemers en na dit onderzoek zijn een aantal grafheuvels gerestaureerd.

Vorig artikelOok Nederweerter intocht met traditionele Zwarte Piet
Volgend artikelZakenman Marcel Boekhorn koopt HEMA