Ook Nederweerter intocht met traditionele Zwarte Piet

De intocht in Nederweert.

NEDERWEERT – Nadat gisteren bekend werd dat bij de intocht in Weert Zwarte Pieten aanwezig zijn, laat het Sint Nicolaas Comité Nederweert en Budschop weten dat ook in Nederweert niet afgeweken wordt van deze traditie.

Het Sint Nicolaas Comité Nederweert en Budschop wordt de laatst regelmatig benaderd door diverse instanties met de vraag welke kleur de Pieten hebben bij de intocht van Sinterklaas in Nederweert.

Zwarte Piet
Het officiële statement van het comité is dat zij zich niet mengen in de landelijke discussie. “We willen ook geen standpunt innemen”, laat een woordvoerder van het comité weten. Wel deelt de woordvoerder mee dat in Nederweert dit jaar wordt vastgehouden aan de traditie. “Onze pieten hebben dus hetzelfde uiterlijk als de afgelopen jaren.”