Weerter intocht Sinterklaas gewoon met Zwarte Piet

Intocht Sinterklaas.

WEERT – Op 18 november vindt de intocht van Sint Nicolaas in Weert plaats. Via de Zuid-Willemsvaart vaart het schip de stad binnen en meert af aan de Werthaboulevard. Daarbij zijn net als tijdens de 103 eerdere intochten in Weert gewoon Zwarte Pieten aanwezig.

Volgens Ralf Driessens van Stichting Sint Nicolaas Weert is er geen enkele aanleiding om iets te veranderen aan de intocht. “De zwartepietendiscussie speelt hier niet. In tegendeel, men is juist erg tevreden over hoe de optocht hier al jaren georganiseerd wordt. We hebben geen geluiden gehoord dat het anders zou moeten. Dus de Pieten blijven hetzelfde.”

Intocht
Nadat Sinterklaas op 18 november om 14.00 uur bij de Werthaboulevard aan wal komt, wordt hij ontvangen door het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Weert en wethouders Geert Gabriëls en Tessa Geelen. Daarna beginnen de Sint en zijn Pieten aan een intocht door de binnenstad.

Route
De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Oelemarkt, Hoogstraat en eindigt op de Markt. Burgemeester Jos Heijmans wacht de Sint op aan de Markt. Daar zullen ze samen genieten van de liedjes die de kinderen van de KoaLa-school voordragen. Bij slecht weer zal, voor de ontvangst door de burgemeester, worden uitgeweken naar het gemeentehuis.