Medewerkers van drukkerij Roto Smeets in Weert leggen werk neer

WEERT – De medewerkers van Roto Smeets in Weert gaan vanmiddag staken. Net als veel andere medewerkers binnen de Grafimedia-sector komen ze op voor een betere cao.

Dat meldt 1Limburg. De werknemers eisen een loonstijging van zes procent de komende twee jaar. Ook willen ze goede afspraken over de inzet van uitzendkrachten. Verder zouden de werkgevers af moeten blijven van de klokurenmatrix, een toeslag voor onregelmatige uren.

Zonder resultaat
De werknemers vinden dat werkgevers vasthouden aan verslechteringsvoorstellen. De medewerkers van de drukkerij in Weert komen daarom samen met medewerkers van andere bedrijven in actie. Zo legden werknemers van de Ardagh-vestiging in Hoogeveen het werk al voor 48 uur neer op vrijdag 28 september en maandag 1 oktober. Op dinsdag 2 oktober was er een werkonderbreking bij Hassink Drukkers in Haaksbergen.

Vorig artikelAntje Festival tijdens koopzondag Weert
Volgend artikelWeerter intocht Sinterklaas gewoon met Zwarte Piet