Weert nog steeds in de race voor distributiecentrum Alibaba

WEERT – Maastricht Aachen Airport en Weert zijn nog in de race voor een Europees distributiecentrum van Alibaba. Dat schrijft het Financieel Dagblad

Premier Mark Rutte heeft in augustus een delegatie van het Chinese handelsplatform Alibaba ontvangen. Ze hebben gesproken over de eventuele komst van een distributiecentrum in Limburg.

Plannen
Alibaba wil op vijf locaties grote logistieke centra uit de grond stampen waardoor goederen wereldwijd in 72 uur geleverd worden. Mogelijke opties daarvoor zijn Dubai, Hangzhou, Kuala Lumpur, Moskou en Luik. Maar ook Maastricht Aachen Airport en Weert zijn kandidaten.

Vooral de luchthaven zou evenveel ruimte kunnen bieden als Luik, waar het distributiecentrum kan uitgroeien tot 380.000 vierkante meter. De gesprekken met Luik lijken ondertussen wel in een beslissende fase te zijn beland. Eind deze maand zijn de gesprekken waarschijnlijk afgerond.