TV-uitzending ‘Nederland Zingt’ met dameskoor Giocoso uit Weert

ROERMONDIn het NPO 2-programma ‘Nederland Zingt’ is zaterdag te zien hoe enkele honderden mensen samen zingen vanuit de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Het is de eerste keer dat het televisieprogramma van de Evangelische Omroep te gast is in Limburg. De medewerking van diverse koren en musici uit de regio geeft de uitzending een extra Limburgs tintje.

Pastoor-deken Merkx noemt de komst van Nederland Zingt naar Roermond “een enorme opsteker”. “Ik denk dat het heel bijzonder is, want wij doen dit als katholieken natuurlijk niet zo vaak. Met zoveel zang; dat is voor ons iets heel bijzonders. Ik voel zelf heel sterk dat muziek dé manier is om God te prijzen, te eren en te danken.”

Muzikanten uit de provincie
Het is niet alleen de locatie die deze uitzending bijzonder maakt. Ook een groot deel van de muzikanten komt uit de provincie. Zo zingt het Limburgs Project Koor onder leiding van Martin Zonnenberg het prachtige lied ‘Gij zult in vreugde water putten’ en is er muziek van blaaskwintet Helicon. Ook kan de kijker genieten van het Vocaal Ensemble Silhouet (Roermond) onder leiding van Hans Heykers en dameskoor Giocoso (Weert) onder leiding van Rita Scheffers.

Verbinding
‘Nederland Zingt’ is er voor iedereen: van jong tot oud, in de volle breedte van het christendom én daarbuiten. Het programma zoekt de verbinding: samen zingen brengt mensen samen, bemoedigt, inspireert en geeft hoop. “Door samen te zingen, kunnen we gezamenlijk ons geloof uiten”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol.” In de voorbije jaren is Nederland Zingt uitgegroeid tot een community waar wekelijks duizenden mensen hoop, troost en liefde ervaren door geestelijke liederen. Met uitzendingen op zaterdagavond en zondagochtend, een website met zo’n honderdduizend unieke bezoekers per maand, een YouTube-kanaal met maandelijks 600.000 videoweergaven én een uitverkochte Nederland Zingt Dag.

Uitzendingen
De tv-opname in Roermond vond plaats op 25 september. De liederen die hier zijn gezongen, zullen vaker te zien zijn in uitzendingen van ‘Nederland Zingt’ en ‘Nederland Zingt op Zondag’. De eerstvolgende afleveringen vanuit Roermond zijn te zien op zaterdag 13 oktober en op zaterdag 17 november (om 19.05 uur op NPO 2).

Vorig artikelWeert nog steeds in de race voor distributiecentrum Alibaba
Volgend artikelTopdrukte tijdens nationale archeologiedagen in Weert