Onthulling Archeologisch Speerpunt Weert

WEERT – Op zaterdag 13 oktober onthulde gedeputeerde Hans Teunissen, samen met wethouder Geert Gabriëls, het Archeologisch Speerpunt ‘Van Hornedynastie’ in het stadspark. Het Speerpunt maakt onderdeel uit van de nieuwe Limburgse Archeo Route.

Archeologische vindplaatsen en verhalen liggen veelal verborgen en opgesloten in de aarde onder onze voeten. De ArcheoRoute gaat deze, tot nu toe gesloten, vindplaatsen ‘openen’. Met behulp van je smartphone wordt het archeologische verhaal verteld. De vindplaats wordt gemarkeerd met een archeologische landmark (Speerpunt). Weert is een van de eerste locaties waar een Archeologisch Speerpunt wordt onthuld. Het uiteindelijke resultaat is een parelketting van Archeologische Speerpunten door heel Limburg, die elk een verhaal vertellen.