Dubbelslag H.V.Weert tegen Geel-Zwart

WEERT – Op de zondag hebben de Weerter hockey heren met 2-1 gewonnen van Geel-Zwart uit Veghel, nadat eerst de dames van Weert hen voorgingen door met 3-0 van datzelfde Geel-Zwart te winnen. Na de wedstrijd van de dames werden de nieuwe watervelden officieel geopend door wethouder en oud-lid Tessa Geelen. Hierdoor ging de wedstrijd van de heren pas van start om 15.15 uur, een half uur later dan gebruikelijk.

Weert stond voor de wedstrijd pas op 7 punten uit vijf wedstrijden, en promovendus Geel-Zwart had er pas 3 uit vijf. Beide ploegen waren dus naarstig op zoek naar een overwinning, hetgeen resulteerde in een hoog baltempo en veel druk vanaf de eerste minuut. Via spits Daan Absil kwam Weert halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Dit leek tevens de ruststand te worden, maar vlak voor tijd wist Pim Hendriks oog in oog met de Veghelse doelman de 2-0 te scoren op aangeven van Frank van Waesberge.

Na rust veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld, beide ploegen bleven veel druk geven op de verdediging van de tegenpartij. Dit resulteerde in veel kansen over en weer. Weert liet het na de wedstrijd op slot te gooien en uiteindelijk was het Geel-Zwart dat via een strafcornervariant de aansluitingstreffer scoorde en aan een slotoffensief begon. Weerter doelman Thijs Vullinghs wist met enkele spectaculaire reddingen te voorkomen dat Geel-Zwart op gelijke hoogte kwam. Zo bleef de eindstand op 2-1 steken.

Volgende week wordt het 80-jarig jubileum van de hockeyvereniging in Weert gevierd. De heren en dames spelen in dit feestweekend geen wedstrijd.

Archieffoto: Jeem Sportsphotography